DSC_0024.JPG, originally uploaded by Fam. Snoeren.

Afgelopen lente zijn we voor 13 dagen naar het Three Corners Rihana Resort in El Gouna geweest, een echte aanrader voor wie van zon, zee, strand houdt.
Het eten, de kamers, de zwembaden, animatie, … Alles was er top en de haven van El Gouna was prachtig om ‘s avonds leuke wandelingen te maken.

Klik hier om alle foto’s van onze vakantie te zien.

In dit artikel bespreken we het hotel en de streek.

Beoordeling

Toen we toekwamen in de luchthaven namen we taxi. Dat was een bizarre taxirit in de late avond. De mensen daar rijden blijkbaar zonder lichten! Komen ze een tegenligger tegen of halen ze iemand in, dan flikkeren ze met hun grootlichten. Ze rijden bovendien heel snel op die slechte wegen. Wat wel opviel waren de verkeersborden met ledlichten, precies een kerstboom of zo een ‘open’ bordje van bij een nachtwinkel. In een pakketreis van Neckermann zit een busrit, wat eigenlijk wel een aanrader is.
Na een uurtje rijden kwamen we El Gouna binnen. Dit stadje is eigenlijk privé eigendom van een rijke wapenhandelaar. Die investeerde in namaak lagunes (Dubai-achtig) en verhuurt de gronden aan grote hotelketens en rijken. Die komen dan ook meestal met luxe jachtschepen naar de chique haven.
Een West-Vlaamse familie die al heel wat hotels in Egypte had, begon dan ook daar een groot resort. Nu heb je daar 3 Belgische hotels (Three Corners). Rihana Resort, Rihana Inn en in de haven zelf Ocean View. Het hotel komt dan ook veel op bij ons op TV, bv in de serie Familie en ook Miss België werd daar jaren gefilmd.
Dit hotel is niet voor niets een Belgian Favorite. Lekkere frietjes, biefstuk, frikadellen en veel meer Belgische invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar. Zelfs Jo Valley hoor je bijna elk uur het lijflied van Three Corners Hotel zingen. Dus zowel Belgen en Nederlanders voelen zich hier snel thuis. Vooral voor gezinnen met kinderen is dat een groot voordeel, zelfs de kinderanimatie is door Belgen mooi in elkaar geknutseld.
Tot je het hoteldomein verlaat, dan krijg je ineens een terugslag. Het centrum bevat na druk verkeer een aantal winkels en een namaak markt waar ze je constant lastig vallen. De meeste mensen gaan dan niet verder dan daar. Maar een sterke aanrader is een goedkoop abonnement voor het busje naar de luxueuze haven. Daar zijn zeer lekkere restaurants en leuke terrassen die echt wel de moeite zijn, ook al heb je een all-in formule.

Zoek je een vakantie om te doen tijdens de herfst of in de lente (zomer is te warm) dan is Three Corners Rihanna Resort zeker en vast wel een aanrader. Maar liefst 3 verschillende zwembaden en een adembenemend privé strand waar bij eb heel wat krabben op het strand lopen (ons Amber vond het leuk om een aantal in een emmer te vangen). In het hotel is er ook een kreeftenrestaurant mits een kleine toeslag. Als je 14 dagen all-in buffet (die daar wel lekker en uitgebreid was) eet is deze afwisseling wel eens leuk en vooral romantisch. Ook is er een Italiaans restaurant met lekkere pizza en uitzicht op het zwembad bij zonsondergang.
Dit hotel of vooral de keten willen we nog een keer bezoeken.
Hier kan je de prijzen controleren Rihana Resort.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)