Onze badkamer had hier en daar wat vochtproblemen enerzijds door een onzichtbare lekkage aan de douchedeur. Maar dankzij Matexi zijn service hebben ze dat lek opgelost en hebben ze een schilder laten komen om de badkamer een laagje te geven. En omdat ze dan toch dat lek aan het fixen waren heb ik dan ook een ander probleem proberen oplossen. Door een te goede isolatie konden de vochtige dampen nergens terecht wat dan ook nog eens de vochtproblemen bevorderd. Dus het voorbije weekend (terwijl Ann gaan shoppen was) was de perfecte timing om zelf een ventilatiesysteem te maken.

ventilatiebuizen
(Dat stukje dat uitsteekt is maar wat afval op de grond hoor, ziet er in het echt beter uit, hehe)

Door middel van verschillende buizen en gaten in het plafond te steken(gipsplaten > isolatie > houtplaten) ben ik zo naar de zolder kunnen gaan waar  die buizen via een T-stuk tezamen komen en zo naar een afzuigmotor gaan. En terwijl dat nog niet moeilijk genoeg was heb ik toch de douche en het lavabo gedeelte van een geluidsinstallatie voorzien :)   Op die manier hoef je de stereo niet te luid te zetten om toch maar iets te horen terwijl je onder de douche staat. Geen overbodige luxe trouwens als je die dampkap boven je hoofd hoort ;)

Het vochtprobleem is nu echt wel opgelost. Na het douchen zie je nergens nog condensatie aan het veluxraam.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)