Dicapac test in de vijver

Het is een tijdje geleden dat we nog eens gepost hebben over de vijver.
Het is ondertussen al een lang verhaal geworden (Voor de nieuwelingen; druk op meer lezen voor het hele verhaal als je op de homepage zit)

1000000577.JPG

Dankzij de jeep van mijn ouders, hebben we een 2 tal weken geleden voor meer dan 800 kg lava kunnen vervoeren voor de hele biologische filter te kunnen vullen. Die dag hebben hadden we dan ook de vijver al gevuld met water.

Na 2 dagen was er wel een probleem, we dachten dat er een gat in de EDPM folie was maar het was de filterbuis die losgeslaan was uit die oranje buis, met als gevolg dat de vijver op één nacht helemaal LEEG was!

1000000579.JPG

Leuk wakker worden dus!

Dus moesten we met opa Fons alles weer mooi strak leggen aangezien het grondwater steeg en de folie naar omhoog duwde.
We hebben dan snel alles weer kunnen vullen, waardoor op korte tijd allemaal larves (muggen enzo) in het water zwemde. Dus hebben we op de vrijdagsmarkt 11 goudwindes gekocht, zodanig dat we niet met een muggenplaag zaten.

1000000646.JPG
Opa Fons aan het werk

DSC_1262.JPG
De filterbak met de vele gele lissen (Iris) met desbetreffende tegels

De volgende stap voor Fons was dan de blauw steen tegels lijmen. Ook is dan de waterval geplaatst dankzij Christope, waar blijkbaar wel een communicatiefout is ontstaan (een offerte vragen is daarvoor nog geen bestelling), dus hadden we er op dat moment 2.

De volgende stap is de dekstenen er op, de elektriciteit en verlichting leggen en dan is alles klaar! Dan kunnen we eindelijk eens een BBQ houden!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)