(vervolg op eerder artikel van vandaag, Bloemen op de palmboom)

Ja hoor, je leest het goed.  Ik heb via internet 100 zaden gekocht aan € 5.
Deze 50 x Trachycarpus Fortunei en 50 x Washingtonia Filifera ga ik op verschillende wijzes planten.

Om te beginnen heb ik in 3 plastieken potten (stenen verliezen vocht) van min. 10 cm diep gevuld met licht vochtige DCM stekgrond uit Aveve. Met mijn vinger heb ik ondiepe putjes gemaakt met 3 à 4 cm afstand tussen de volgende en daarna de putjes zachtjes toegemaakt. In totaal zijn er zo een 15 tal zaden in de 3 potten.
Nadien heb ik dit met een plastiek folie (cellufaan)  luchtdicht gemaakt om een soort serre effect te bekomen, zodanig dat de zaadjes kunnen kiemen.
Momenteel staan deze door de flauwe lente op schaaltjes bovenop de verwarming. Ideaal is dat ze nu 22 graden hebben (20 tot max 28 graden).

Tot zover de stand van zaken. Hopelijk komen de eerste blaadjes binnen 6 à 8 weken boven. En dan zal er al een deel ervan naar buiten gaan zodat ze gewoon kunnen worden aan de zon (bladeren kunnen verbranden als ze geen zon gewoon zijn).

IMG_0588.JPG

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)